Gouden Glasbak op Floriade Festival

Om aandacht te genereren voor glasinzameling en glasrecycling, staat de Gouden Glasbak aanstaand weekend op het Floriade Festival in Almere.

Groen in de stad

In aanloop naar Floriade Expo in 2022, wordt op 15 en 16 juni voor de tweede keer het Floriade Festival georganiseerd, middenin het centrum van Almere. Dit jaar ligt de nadruk op het thema ‘groen’: hoe belangrijk is groen in de stad? Een thema waar de glasbak zich uitstekend in kan vinden. Door verpakkingsglas in de glasbak te gooien bespaar je kostbare grondstoffen en energie – en dat is beter voor het milieu. Lekker glasbakken dus!

Upcycle Straat: van afval naar grondstof

De Gouden Glasbak is op het Floriade Festival te vinden aan de Schutterstraat, die tijdens het festival is omgedoopt tot de Upcycle Straat (van afval naar grondstof). Neem een selfie met de Gouden Glasbak (#ikglasbak), ga op afvalsafari onder de stad en drink een biertje gemaakt van oud brood. Lekker bezig!

 

Het Floriade Festival vindt plaats op 15 en 16 juni in Almere-centrum, van 12 tot 17 uur. Download hier het programmaboekje.