De glasbak viert de feestdagen

Diners, borrels, feestjes; tijdens de feestdagen worden er de nodige flessen en potjes geleegd. En daarna: lekker glasbakken! Om hier aandacht aan te geven, straalt de glasbak de komende weken in een nieuwe campagne.

Geen feest zonder de glasbak

Het 40ste verjaardagsfeest van de glasbak is nog niet goed en wel voorbij, of de feestdagen staan alweer voor de deur. Natuurlijk mag de glasbak ook bij deze festiviteiten niet ontbreken. Want waar feest is, is glas. En waar glas is, is de glasbak. Om mensen eraan te herinneren dat ze hun flessen en potjes in de glasbak moeten gooien, rolt Glas in ’t Bakkie vanaf week 51 een speciale feestdagencampagne uit.

Surrealistische feesttafels

Na de awardwinnende campagne ‘40 jaar Glasbak’, die tot stand kwam in samenwerking met Lernert & Sander en De Jeugd van Tegenwoordig, slaan Nedvang en Arttenders opnieuw de handen ineen voor de feestdagencampagne. Uiteraard is er weer een glansrol weggelegd voor de iconische, 40-jarige glasbak. Daarnaast ligt de focus op de eindeloze kwaliteit van leeg verpakkingsglas. Om extra aandacht te geven aan de hoge kwaliteit van verpakkingsglas, dat eindeloos gerecycled kan worden, krijgen lege flessen, potten en deksels een prominente plek op de feesttafel. Fotograaf en setdesigner Lieke Janssen ontwierp drie surrealistische feesttaferelen met de glasbak als stralend middelpunt.

Doe het lekker zelf!

Op deze tafels, krijgt verpakkingsglas tijdelijk een andere bestemming. Een potje wordt een kandelaar, een deksel wordt een bordje. Thuis kun je aan de slag met speciaal voor Glas in ’t Bakkie gemaakte ‘Doe Het Lekker Zelf’s’ in samenwerking met vlogger Lize Korpershoek, dichter Derek Otte en café-restaurant Louie Louie. Deze tutorials vind je binnenkort op deze website! Na deze tijdelijke herbestemming als hippe decoratie, zijn flessen en potjes 100% en oneindig recyclebaar.

Glasbak mee

Jij glasbakt toch ook mee? Gooi je lege verpakkingsglas in de glasbak, of dat nu lege flessen of potjes zijn, of er nu eten of cosmetica in zat. Volg @glasscheiden op Instagram, Facebook en Twitter en glasbak mee met #ikglasbak. Op deze website vind je bovendien een toolkit met een selectie aan campagnematerialen. Zeker weten wat je kunt glasbakken? Check hier wat wel en niet in de glasbak mag.