Vier het feest mee op 17 mei

Op 17 mei is het zover: de 40e verjaardag van de glasbak! Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd om dit mee te vieren. Op verschillende plekken in Nederland wordt hier op een feestelijke manier aandacht aan gegeven. Onder andere met twee Gouden Glasbakken! Ideaal voor een selfie…. #ikglasbak

’s-Hertogenbosch

Precies 40 jaar geleden, op 17 mei 1978, werd in ’s-Hertogenbosch de eerste glasbak geplaatst in Nederland. Uiteraard viert de gemeente dit op passende wijze. ‘s Ochtends wordt er de eerste Gouden Glasbak in Nederland in ontvangst genomen door wethouder Jan Hoskam. Deze komt te staan voor winkelcentrum Arena, waar hij nog de hele maand mei te bewonderen zal zijn. Iedereen is van harte welkom om langs te komen om lege flessen en potjes in deze bijzondere glasbak te gooien!

Rond het middaguur zetten we het feestje in ’s-Hertogenbosch voort op basisschool Merlijn. Want de glasbak mag dan wel 40 jaar worden, maar is nog hartstikke bij de tijd! De bekende vlogger Gewoon Thomas komt langs. En uiteraard brengen we ook het speciaal voor deze verjaardag uitgebrachte nummer met videoclip ‘Glasbak’ van de Jeugd van Tegenwoordig ten gehore.

Tot slot worden op verschillende plekken in de gemeente glasbakkende Bosschenaren getrakteerd op lekkers! Want glasbakken is iets om te vieren vandaag.

Rotterdam

Ook in Rotterdam wordt op 17 mei een Gouden Glasbak onthuld. Lekker centraal, pal naast de Markthal, waar hij tot en met 18 mei blijft staan. Daarna zal de Gouden Glasbak verhuizen naar een andere locatie in Rotterdam. De extra aandacht voor de glasbak past helemaal in het streven van de gemeente Rotterdam om recycling en duurzaamheid in de stad te stimuleren.

Den Haag

Heb je altijd al een glasbak van binnen willen zien? Kom dan op 17 mei langs op Stadsboerderij De Reigershof. Hier krijgen de diertjes namelijk een heel nieuw verblijf, dat is gemaakt van een oude glasbak. Een mooie manier om niet alleen glas, maar ook de glasbak zelf te recyclen! Om het feestje compleet te maken zullen we hier ook lekkere glasbak-taartjes uitdelen.

Nijmegen

In Nijmegen vindt op 17 mei het Circulaire Economie Festival plaats. Van de glazen verpakkingen wordt in Nederland 84% hergebruikt en daarmee is glas een uitstekend voorbeeld van een duurzaamheid. En daar speelt de glasbak een cruciale rol in. Dus ook hier komen we langs om een feestje te vieren en nemen we een lekkere traktatie mee.

#ikglasbak

En je kunt de verjaardag van de glasbak natuurlijk ook helemaal op je eigen manier vieren! Bijvoorbeeld door jouw favoriete glasbak een spontaan bezoekje te brengen. Laat zien op jouw social media dat jij glasbakt en dat je glasrecycling hoog in het vaandel hebt staan! Gebruik daarbij de hashtag #ikglasbak.