BN’ers pronken met Glasbaktrui

Heb jij de Glasbaktrui al voorbij zien komen? Rens Kroes, Anna Drijver en vele andere BN’ers zijn de afgelopen dagen op Instagram gespot in deze stijlvolle trui. De exclusieve Glasbaktrui is ontworpen door Lernert & Sander ter ere van de 40e verjaardag van de glasbak.

#ikglasbak op Instagram

De Glasbaktrui is gedrukt in een gelimiteerde oplage en opgestuurd naar Nederlandse vloggers en influencers met de vraag: ‘Glasbak je mee?’. Door een foto van de Glasbaktrui te delen laten deze influencers en vloggers zien dat ze de jarige glasbak een warm hart toedragen. De respons was groot! De Glasbaktrui dook op in posts en stories een flink aantal bekende Instagrammers. Hou #ikglasbak in de gaten voor de meest recente updates. Hieronder een greep uit de foto’s (klik op foto om te vergroten):

Iconisch beeldmerk

Ontwerpersduo Lernert & Sander, o.a. bekend van hun samenwerkingen met Jean Paul Gaultier en De Jeugd van Tegenwoordig, tekenden voor het ontwerp van de Glasbaktrui. De trui is onderdeel van de campagne rondom het 40-jarige bestaan van de glasbak in Nederland. “Wij vinden de glasbak een icoon in onze straten, die mag dus best wel eens in de spotlights staan”, aldus het duo. Ook het glasbaklogo is Nederlands erfgoed, volgens Lernert & Sander. Normaal staat dit het glasbaklogo op flessen en potjes om aan te geven dat het glas in de glasbak mag worden gegooid. Juist door dit logo in een andere context te plaatsen wordt de iconische uitstraling van dit krachtige beeldmerk benadrukt.

Winactie Glasbaktrui

Zodra de eerste foto’s van de Glasbaktrui online verschenen werd het campagneteam overspoeld met vragen waar de trui te verkrijgen was. Omdat de Glasbaktrui in een gelimiteerde oplage van 100 stuks is gemaakt is deze helaas nergens te koop. Gelukkig konden we er nog wel eentje weggeven via een winactie op Instagram en Facebook. Met de onderstaande post is @fraise1982  de gelukkige winnaar van een exclusieve Glasbaktrui geworden: