Stukje taart? Hoe vijf glasbakken werden omgetoverd tot gebak

In de nieuwe Glasbak in ’t Bakkie-campagne worden de vijf meest iconische glasbakken afgebeeld als taart. Échte taarten welteverstaan! Deze gedetailleerde bakkersmeesterwerken zijn speciaal voor de campagne ontwikkeld door Studio Lernert & Sander in samenwerking met creatief bureau Arttenders. Ze geven een feestelijk tintje aan veertig jaar glasbakken.

Van tekening naar taart

Zo’n taart maken is een heel proces. De taarten zijn ontworpen aan de hand van professionele ‘bouwtekeningen’. Om de taarten zo realistisch mogelijk te maken, was het van belang om de juiste schaalverdeling te hanteren, maar tegelijkertijd de stabiliteit van de taart niet uit het oog te verliezen. De taarten zijn gemaakt door een meesterpatissier, die precies kon voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Studio Lernert & Sander.

Mooi en eetbaar

De patissier is twee weken bezig geweest met het modelleren van de taarten. Daarbij werd gebruikt gemaakt van verschillende soorten beslag, vulling en versiering om zo een ‘visuele textuur’ te creëren. Bij het maken van de taarten is dus vooral gelet op hoe mooi ze eruitzien. Daardoor smaakten ze niet allemaal even lekker, maar eetbaar zijn ze wel! Hoewel een goede patissier zijn of haar hand niet omdraait voor een mooi versierde taart, waren deze glasbakken ook voor onze meesterbakker een ware uitdaging.

Op de foto!

Eenmaal gereed werden de meesterwerken met gekoeld transport vervoerd naar de fotostudio in Amsterdam. Daar is nog de laatste hand gelegd aan de taarten, zoals het handmatig beschilderen. Daarna moesten uiteraard de perfecte taartpunten worden uitgesneden! Dat was een precisiewerkje waar de artdirectors bovenop zaten. Een spannend detail is dat de uitsnede van de lichtgroene glasbaktaart (zie afbeelding boven) de eerste keer niet helemaal soepel is verlopen. De taart is omgedraaid en er is een tweede punt uitgesneden. Gelukkig is daar op de foto niets meer van te zien!

Bekijk hier de making-of van de campagnebeelden: