Glas in ’t Bakkie op het Gemeentelijk Grondstoffencongres

Op 22 maart 2018 was Glas in ’t Bakkie in volle glorie aanwezig op het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Met de voorbereidingen van de viering van het 40-jarig bestaan van de gemeentelijke glasbak in volle gang, kon de gehele campagne nog niet worden onthuld. Wél lichtten we alvast een tipje van de sluier op. En wie jarig is…. trakteert!

De glasbak als icoon

De glasbak is al 40 jaar onderdeel van het Nederlandse straatbeeld. In die tijd is de glasbak zo vertrouwd geworden, dat we zelden erbij stilstaan hoe bijzonder dat eigenlijk is. Gescheiden glasinzameling is uitgegroeid tot een alledaags ritueel en al het verpakkingsglas dat we in de glasbak gooien, wordt 100% gerecycled. Daarmee is de glasbak een toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit. Nederland scoort al jarenlang uitstekende resultaten in glasrecycling, zowel op wereldwijd als op Europees niveau. Daar mogen we best trots op zijn!

Grondstoffencongres 40 jaar Glasbak

Gezamenlijk feest

Glasinzameling is iets dat we samen doen. Gemeenten, burgers, afvalbedrijven, supermarkten, bedrijven: iedereen draagt een steentje bij. De verjaardag van de glasbak is dan ook een gezamenlijk feest! Gemeenten hebben daarbij een sleutelrol: dankzij hen worden de glasbakken geplaatst, geleegd en schoongemaakt. Op het Gemeentelijke Grondstoffencongres, op 22 maart in DeFabrique in Utrecht, was Glas in ‘t Bakkie present om gemeenten een persoonlijke uitnodiging te overhandigen. En een taartje, want wie jarig is trakteert.

Met dat trakteren gaan we nog wel even door! Voor iedere gemeente heeft Glas in ‘t Bakkie een handige toolkit samengesteld, met daarin alles om aan te haken bij het grote feest. Van posters en banners tot advertenties en kant-en-klare berichten voor social media. Deze toolkits zijn vanaf 17 april te downloaden via deze website.